BİNGÖL ARICILAR BİRLİĞİ

Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği 2004 yılında kurucu üyelerle kurulmuş olup şu an 950 üyesi bulunmaktadır. 2006 yılında 8 aylık Avrupa Birliği Projesi düzenlemiştir. Bu proje kapsamında yurt dışına eğitim almaya 10 arıcı gönderilmiştir.

2009 yılında  Kırsal Kalkınma Projesinden 492.000 TL lik Bal Paketleme Tesisi kurulmuş olup şu an faaliyette olan Bal Paketleme ve Dolum Tesisi organize Sanayi Bölgesinde kurulmuş olup Birinci markamız B.A.B, ikinci markamız BİN ŞİFA BALLARI adı altında iç ve dış piyasaya açılmış bulunmaktadır 10 Dönüm arazi içinde 2 kat olmak üzere toplam 600 m2 inşaat alanına sahiptir. Şu an çalışan personel 1 Sorumlu Yönetici  8,Tarım danışmanı olmak üzere Toplam 9-Perseonel 7 Gönüllü Yönetim Kurulu Üyeleriyle çalışmaktadır.

22.02.2015 Tarihinde  Bingöl ili arı yetiştiricileri birliği bal ve arı ürünleri satış merkezi halkımızın hizmetine açılmıştır..